סיור קולינרי עם עתליה לכרתים

5 ימים מופלאים בדרום מזרח כרתים, יוון

בעקבות הביקוש הגדול לאחר הסיורים הקודמים, השנה ניתן להזמין סיורים גם לקבוצות פרטיות. חמישה ימים בהם נחזור אחורה בזמן, נבקר בערי חוף יפיפיות, נטעם מאכלים שמיוחדים אך ורק לכרתים, נהנה מסדנאות של אוכל מקומי ומיינות משובחים ביקבים מיוחדים.

  • חבל הארץ לסיטי, במזרח כרתים, שכפריו נודעו כאזור עם תוחלת החיים הארוכה ביותר באי, שמר על ייחודו, כפריותו ועושר טעמים שמיוחד רק לו.

  • היכרותי רבת השנים עם אנשי המקום, הכפרים הציוריים והחבויים והאוכל המשובח, הביאה אותי לבנות עבורכם סיור עשיר טעמים, מפגשים בלתי אמצעיים, סדנאות, ארוחות וכמובן יין וראקי שאין כמותם.

  • נבקר את יאורגיה הזקנה שכל חייה מגבנת גבינות ואופה לחם בתנור עתיק, את בנה מאנוליס שמזקק ראקי אשר שמו נודע למרחוק, נכיר את ניקוס היינן שמגדל ענבים ומכין מהם יין בבית משפחתו, נלמד ממריה איך מכינים את הספנקופיתה הטעימה שלה, נאכל אצל יורגוס בטברנה שבתוך מנזר עתיק ונראה איך הלני ממלאת את הפאי חניה המפורסם שלה לנגד עינינו.

מה לא כולל הסיור?

  • את כל מה שלא כתוב ב"מה כולל הסיור"

  • תוספות של שתיה חריפה/ קלה מעבר למה שמסופק בתפריט (נראה אתכם עומדים בעוד אלכוהול)

  • תוספות מחוץ לתפריט במסעדות (התפריטים הכי עשירים שיש גם ככה)

  • ביטוחים (בריאות, מטען וכו')

  • הוצאות אישיות של קניות

  • הסעות לשדה התעופה בארץ וממנו

Atalya logo

מה כולל הסיור?

  • 3 ארוחות צהריים מלאות כוללות יין וראקי ללא הגבלה

  • 1 ארוחת צהריים מזאטים 

  • 4 ארוחות ערב עשירות עם יין וראקי ללא הגבלה

  • 4 ארוחות בוקר במלון

  • ביקור וטעימות ביקב

  • לינה של 4 לילות במלון 3 כוכבים Villea Village

  • 2 סדנאות בישול

  • טעימות אצל כל היצרנים המקומיים שנבקר

  • כל הכניסות לכל האתרים

  • מיניבוס תיירים ממוזג ונוח לביצוע תכנית הסיור

  • טיסות ישירות הלוך וחזור+מיסי נמל+שליחת מזוודה עד 20 ק"ג

  • קבוצה אינטימית וקטנה!

תכנית הסיור *

יום 1: תל אביב- הרקליון

נמריא מישראל בשעות הבוקר ולאחר נחיתה בהרקליון, ניסע לטברנה של נטאשה, שממוקמת על המים במפרץ יפיפה. נשאיר את כל טרדותינו מאחור ונעבור למצב, "סיגה- סיגה" שמאפיין את כרתים. אחרי שנשבע מארוחה נהדרת עם בירה צוננת ניסע למלון שלנו, נכיר את ניקוס הבעלים הנחמד, נתמקם בחדרים, ננוח, ומי שירצה יצא להתרשם מהסביבה. את ארוחת הערב נאכל בטברנה של חברתי הטובה אלני, בעיר הדרומית ביותר באירופה, משם נצפה בשקיעה עוצרת הנשימה.

יום 2:

לאחר ארוחת הבוקר במלון, נעלה להרים, לכפר ששבה את ליבו של אחי, נבקר את המקומיים דוברי היוונית (עם תרגום של ניקוס, דובר האנגלית היחיד בכפר), נטעם מתוצרתם, ונלמד מהם להכין מאפים כרתיים. נטייל בשבילי הכפר ונעצור לקפה בקפיניון המקומי. משם נמשיך לכפר הצמוד לטעימות של ראקי מענבים מקומיים, מלווים במאזטים מעולים של ניקי ונשוב למלון. לאחר מנוחה נעלה לארוחת ערב של  בשרים על האש בטברנה של ספירידולה שהמקומיים אוהבים בגלל כשרונה האדיר לצלייה בגריל. 
יום 3:

לאחר ארוחת הבוקר במלון, ניסע לסיטיה, עיר הנמל היפיפיה בחלק הצפוני של האי לסיור קולינרי. נעבור בין היצרנים המקומיים, בין חנויות הגבינות לדגים, בין המאפיות לדוכני התבלינים ונגלה את המאפה שמגיעים עבורו היוונים כל הדרך מאתונה וסלוניקי. בסיום הסיור הקולינרי, אחרי שנצטלם ונהנה בסיטיה הפוטוגנית, ניסע לבית של חברים טובים שלי שחיים את החלום על אמת. ובביתם היפיפה, מול המים התכולים של מפרץ מוכלוס, הריס השף הנהדר יבשל לנו ארוחה מהאגדות, עם ראקי מצויין ומוזיקה יוונית חיה שתרים אותנו על הרגליים (תתחילו לעבוד על הצעד היווני שלכם כבר מעכשיו J) שמחים ועייפים, נשוב בערב למלון לליל מנוחה מתוק.

יום 4:

לאחר ארוחת הבוקר במלון, נעלה לכפר יפיפה שבו מתגוררים יוונים ותושבים משאר העולם. נעשה סיבוב קצר במוזיאון ובבית הספר העתיק שאותו תעביר אורניה, אחת מזקנות הכפר, שבלי הרבה מילים מצליחה בצורה תיאטרלית ומצחיקה להעביר את כל מה שהיא רוצה לומר. לארח מכן נפגוש את מנוליס הדבוראי, שעזב חיים תוססים באתונה ואהבתו לדבורים הביאה אותו לכרתים, נטעם דבש ומוצריו ונשמע ממנו עד כמה זה בריא לנו. את ארוחת הצהריים נאכל בקפיניון של פאניס, סביב עץ הפלפלון ומול הנוף של ההרים והים.

לאחר הארוחה, נהנה מזמן חופשי בו נוכל לקפוץ לים שנמצא במרחק של 50 מטרים מהמלון, להנות בבריכה או לטייל לאורך הטיילת הקסומה של מקרי גיאלוס. בערב, כיאה לערב האחרון שלנו ביחד, נצא לארוחת ערב מפנקת מאין כמותה, במסעדה יפיפיה על החוף שבכפר הסמוך.

יום 5:
לאחר ארוחת הבוקר במלון, עם המזוודות הארוזות, ניסע לפגוש את חברתי נקטריה שתארח אותנו בכפר הולדתה, שהוא הכפר העתיק ביותר בכרתים. לאחר סיבוב בכפר נקטריה תלמד אותנו את רזי המטבח הכרתי, בסדנא כיפית שתעביר לנו ולאחר מכן נשב לארוחת צהריים בבית החווה של משפחתה אל מול ההרים. אחר הצהריים נגיע לשדה התעופה נטוס לארץ, ונתחיל לפנטז על הפעם הבאה. 
הרקליון- תל אביב

  • התכנית הינה כללית ועשויה להשתנות *

* ייתכנו שינויים בשעות הטיסות

: מחיר הסיור הקולינרי

אדם בחדר זוגי - 1,740 אירו
אדם יחיד בחדר -1,820 אירו

 פרטים נוספים? מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם