סיור קולינרי עם עתליה לכרתים

5 ימים מופלאים בדרום מזרח כרתים, יוון

7-11/5/2020

בעקבות הביקוש הגדול לאחר הסיורים הקודמים, נצא לסיור נוסף, חמישה ימים בהם נחזור אחורה בזמן, נבקר בערי חוף יפיפיות, נטעם מאכלים שמיוחדים אך ורק לכרתים, נהנה מסדנאות של אוכל מקומי ומיינות משובחים ביקבים מיוחדים.

  • חבל הארץ לסיטי, במזרח כרתים, שכפריו נודעו כאזור עם תוחלת החיים הארוכה ביותר באי, שמר על ייחודו, כפריותו ועושר טעמים שמיוחד רק לו.

  • היכרותי רבת השנים עם אנשי המקום, הכפרים הציוריים והחבויים והאוכל המשובח, הביאה אותי לבנות עבורכם סיור עשיר טעמים, מפגשים בלתי אמצעיים, סדנאות, ארוחות וכמובן יין וראקי שאין כמותם.

  • נבקר את יאורגיה הזקנה שכל חייה מגבנת גבינות ואופה לחם בתנור עתיק, את בנה מאנוליס שמזקק ראקי אשר שמו נודע למרחוק, נכיר את ניקוס היינן שמגדל ענבים ומכין מהם יין בבית משפחתו, נלמד ממריה איך מכינים את הספנקופיתה הטעימה שלה, נאכל אצל יורגוס בטברנה שבתוך מנזר עתיק ונראה איך הלני ממלאת את הפאי חניה המפורסם שלה לנגד עינינו.

מה לא כולל הסיור?

  • את כל מה שלא כתוב ב"מה כולל הסיור"

  • תוספות של שתיה חריפה/ קלה מעבר למה שמסופק בתפריט (נראה אתכם עומדים בעוד אלכוהול)

  • תוספות מחוץ לתפריט במסעדות (התפריטים הכי עשירים שיש גם ככה)

  • ביטוחים (בריאות, מטען וכו')

  • הוצאות אישיות של קניות

  • הסעות לשדה התעופה בארץ וממנו

Atalya logo

מה כולל הסיור?

  • 3 ארוחות צהריים מלאות כוללות יין וראקי ללא הגבלה

  • 1 ארוחת צהריים מזאטים 

  • 4 ארוחות ערב עשירות עם יין וראקי ללא הגבלה

  • 4 ארוחות בוקר במלון

  • ביקור וטעימות ביקב

  • לינה של 4 לילות במלון 3 כוכבים Villea Village

  • 2 סדנאות בישול

  • טעימות אצל כל היצרנים המקומיים שנבקר

  • כל הכניסות לכל האתרים

  • מיניבוס תיירים ממוזג ונוח לביצוע תכנית הסיור

  • טיסות ישירות הלוך וחזור+מיסי נמל+שליחת מזוודה עד 20 ק"ג

  • קבוצה אינטימית וקטנה!

תכנית הסיור *

יום ה- 7/5/2020    תל אביב- הרקליון

נמריא מישראל בשעות הצהריים ולאחר נחיתה בהרקליון, ניסע לעיר הדרומית ביותר באירופה לארוחה כרתית מסורתית בטברנה של ג'ורג' והלני על הים, בה נשאיר את כל טרדותינו מאחור ונעבור למצב "סיגה- סיגה" שמאפיין את כרתים. ניסע למלון שלנו, נכיר את ואסיליס הבעלים הנחמד, נתמקם בחדרים.

יום ו- 8/5/2020

לאחר ארוחת הבוקר במלון, נעלה להרים, לכפר ששבה את ליבו של אחי, נבקר את המקומיים דוברי היוונית (עם תרגום של ניקוס, דובר האנגלית היחיד בכפר), נטעם מתוצרתם, ונלמד מהם להכין מאפים כרתיים. נטייל בשבילי הכפר, נעצור לקפה אצל ניקולטה ומשם נמשיך לכפר הצמוד לטעימות של ראקי מענבים מקומיים, מלווים במאזטים מהקפיניון של ניקי ונשוב למלון. לאחר מנוחה נעלה לראות את השקיעה ונגיע למסעדה שהתפרסמה בזכות צלעות הטלה המשובחות שלה לארוחת ערב. 

יום ש- 9/5/2020

לאחר ארוחת הבוקר במלון, ניסע לסיטיה, עיר הנמל היפיפיה בחלק הצפוני של האי, נעבור בין היצרנים המקומיים, בין חנויות הגבינות לדגים, בין המאפיות לחנויות התבלינים ונגלה את המאפה שמגיעים עבורו היוונים כל הדרך מאתונה וסלוניקי. נמשיך למנזר עתיק שבו אחד מהיקבים המשובחים בכרתים, נטעם יין ושמן זית ונסיים את הביקור בטברנה הקטנה שבתוך המנזר עם ארוחת צהריים מקומית שיורגוס ויאורגיה יבשלו עבורנו. בערב נפגוש את הלני במסעדה היפה שלה על הים, בכפר הסמוך למלון ונטעם מהתבשילים הבשריים הנפלאים שהיא מתקינה.

יום א- 10/5/2020

לאחר ארוחת הבוקר במלון, נעלה לכפר יפיפה שבו מתגוררים יוונים ותושבים משאר העולם. נעשה סיבוב קצר במוזיאון ובבית הספר העתיק. לארח מכן נפגוש את מנוליס הדבוראי, שעזב חיים תוססים באתונה ואהבתו לדבורים הביאה אותו לכרתים, נטעם דבש ומוצריו ונשמע ממנו עד כמה זה בריא לנו ונשב לארוחת צהריים סביב עץ הפלפלון ומול הנוף של ההרים והים.

לאחר הארוחה, נהנה מזמן חופשי בו נוכל לקפוץ לים שנמצא במרחק של 50 מטרים מהמלון, להנות בבריכה או לטייל לאורך הטיילת הקסומה של מקרי גיאלוס. בערב נפגש סביב הבריכה ונצא למסיבת פרידה, חפלה יוונית עם מוסיקה חיה וארוחה על האש.

יום ב- 11/5/2020    

לאחר ארוחת הבוקר במלון, עם המזוודות הארוזות, ניסע לפגוש את חברתי נקטריה שתארח אותנו בכפר הולדתה, שהוא הכפר העתיק ביותר בכרתים. לאחר סיבוב בכפר נקטריה תלמד אותנו את רזי המטבח הכרתי ולאחר מכן נשב לארוחת צהריים בבית חווה פרטי אל מול ההרים. אחר הצהריים נגיע לשדה התעופה ונטוס לארץ.  
הרקליון- תל אביב

  • התכנית הינה כללית ועשויה להשתנות *

* ייתכנו שינויים בשעות הטיסות

: מחיר הסיור הקולינרי

אדם בחדר זוגי - 1,700 אירו
אדם יחיד בחדר -1,780 אירו

 פרטים נוספים? מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם