ימי סיור פרטיים בכרתים
אתם בכרתים ורוצים להכיר את האי דרך העיניים שלנו?
סיורים פרטיים של יום/יומיים/שלושה/ארבעה, בימים ובשעות שמתאימים לכם.
הסיורים מתאימים לקבוצות פרטיות החל מ 2 משתתפים ומעלה ומתמזגים לתוך החופשה שלכם.
בואו נפגש ונחשוף לכם את כרתים האחרת!
לבשל עם הסופרסטאר המקומית
יום עם הנפש התאומה שלי בכרתים. היא בחורה צעירה ונמרצת שבמשך שנים רבות חקרה את האוכל הכרתי האותנטי ומצאה כ 2500 מתכונים עתיקים, אותם היא מקימה לתחיה מידי יום במטבחה הפעיל. היא אמנם עובדת כרואת חשבון, אבל חלומה הגדול ביותר זה להיות שפית מקצועית, ואם אתם שואלים אותי, היא כבר מזמן שם. אחרי שנים של מפגשים עם זקני הכפרים, חיפשתי את הגרסה הכרתית שלי, מצאתי אותה ובגדול!
היא מופיעה בערוץ הטלוויזיה הגדול ביותר ביוון עם מתכוניה המיוחדים. נפגוש אותה לסיור בכפר הולדתה, הכפר העתיק ביותר בכרתים. נבקר במאפיה הקטנה של דימיטריס שמכין את הסטפידותה הכי טובה שיש ונמשיך למקום המהמם שלה באחת מנקודות הנוף היפות בכרתים. היא תעביר לנו סדנא כיפית, מלמדת ומעשירה של מיטב האוכל הכרתי. נבשל יחד ארוחת צהריים לתפארת, נשתה ראקי, נקשיב למוזיקה יוונית ונלמד איך רוקדים כמו מקומיים.
עלות ליום כולל כל המתואר (לא כולל נהג ורכב)-
700 אירו לזוג / 900 אירו לארבעה אנשים / 980 אירו לשישה אנשים
השלמות שבפשטות
ואסו ואמא שלה מריה מפיחות חיים בכפר הפצפון והעתיק שהן חיות בו. ואסו נולדה בכפר קטן ונידח בו גרים כיום 25 תושבים בלבד. נפתח בסיבוב בכפר הקטן, נכיר את השכנים (אולי נפגוש את סופיה בת ה 102), נשמע על ילדותה ללא מים זורמים ועל הגעת החשמל רק בשנות ה-60 ונראה איך חזון של אנשים הוא מה שמחזיק את הכפר בחיים. נבקר בבתים שהפכו מהריסות ליחידות יפהפיות ונתמלא השראה מהעיצוב, היצירתיות, והדמיון שהצליח להפוך ערימת אבנים עתיקה למבנה שלא תרצו לצאת ממנו. דרך המעיין העתיק בו הנשים כיבסו את הבגדים נלך לבית ילדותה של ואסו בו אימה גרה עד היום. אם תרצו, נבקר בגינת הירק שלהן ונקטוף מצרכים לארוחה. השתיים יארחו אותנו אירוח כפרי אמיתי ושובה לב, יבשלו לנו אוכל אך ורק ממה שגדל בגינת הירק שמריה מטפחת וישקו אותנו בראקי מצוין אורגני ויין שהן מייצרות בעצמן. עבורי הארוחה אצלן היא חוויה שמגדירה מחדש את המושג מקומיות ועונתיות ולוקחת אותו לרמה אחרת. האוכל כה טעים ופשוט עד שהוא מרגש את מי שנהנה ממנו. ההיכרות עם ואסו ועם מריה מעוררת השראה רבה ומחשבות על קצב החיים המהיר בו אנחנו חיים.
עלות ליום כולל כל המתואר (לא כולל נהג ורכב) -
700 אירו לזוג / 900 אירו לארבעה אנשים / 980 אירו לשישה אנשים
ללמוד לחיות כמו יוונים אמיתיים
ללמוד מהאחד והיחיד איך באמת צריך לחיות. הוא נולד לאב איטלקי ואמא יווניה, זה כנראה אחת הסיבות לכך שהוא ללא עוררין השף הטוב ביותר באיזור לסיטי. מגיל 15 הוא עבד במסעדה המשפחתית ששמה נודע למרחוק. נהגתי להביא את הקבוצות אליו למסעדה לארוחות שחיתות עם מיטב חומרי הגלם המקומיים. בתחילת שנת 2020 (בתזמון מושלם) הרגיש שכבר קשה לו אחרי כמעט 40 שנות עבודה במטבח, ובא לו לעבור לכפר ילדותו ולחיות חיים צנועים בבית של משפחתו. בצעד אמיץ וחכם, הוא סגר את המסעדה, עלה לכפר בהרים, שיפץ במו ידיו את בית סבו, שתל גינת ירק והחליט שהוא מוריד הילוך ופשוט מבשל במרפסת מול הנוף למי שרוצה לבוא. ביקשתי יפה, סיפרתי על אורחי הישראלים, ולשמחתי הסכים לפתוח את המרפסת, להדליק את הגריל, לדוג לנו דגים, ולקטוף ירקות כדי ליצור לנו את אחת הארוחות המשובחות ביותר שתאכלו. נתחיל בסיבוב בכפר ילדותו, נפגוש את השכנים הזקנים והחמודים, נשתה ראקי בקפיניון המקומי ונמשיך לבית הספר העתיק של הכפר, שבו יצרה אורניה בת ה 80 מוזיאון פצפון בו ביוונית צחה, היא מספרת ומראה איך חיו בכפר הזה בצעירותה. מבטיחה שתבינו הכל ולא תפסיקו לצחוק.
דרך הסמטאות, בין הגפנים לשיחי הצבר, נרד לביתו הקטנטן, נוריד הילוך גם אנחנו, ונתענג על אוויר ההרים, הנוף והאוכל המשובח. לרגע נשכח מאיפה באנו ולאן אנחנו הולכים, לרגע נחיה כמו יוונים אמיתיים.
עלות ליום כולל כל המתואר (לא כולל נהג ורכב)-
750 אירו לזוג / 950 אירו לארבעה אנשים / 1030 אירו לשישה אנשים
הסוד הגדול של החיים הארוכים
את ת'אודוריס ויאורגיה הכרתי לפני שנים, כשרק החלה ההתאהבות בכפר בו היום אנחנו גרים. שאלתי את ניקוס השכן, אם הוא מכיר שכנים שמכינים גבינות, כדי שנוכל לבקר אותם עם הקבוצות. כשהגעתי ליאורגיה לא האמנתי שכל הפלא הזה מיוצר על ידי זוג זקנים חביבים וטובי לב. פרט לגבינות שהם מייצרים מחלב הצאן שהם רועים, הם אופים לחם שאור בתנור אבן עתיק כדי להכין ממנו את הפקסימאדי המקומי, מגדלים את כל הירקות שלהם, דורכים ענבים ליין בגת, מזקקים ראקי, עוצרים שמן זית, רודים דבש ובטח עוד כמה דברים שעדיין לא גיליתי. נתארח אצלם לאירוח מסורתי עם ראקי ומזאטים מתוצרתם. נתרגש מטעמים של דברים כה פשוטים ומהחמשירים שתאודוריס יחרוז לנו, ובעיקר נזכה לאירוח אצל אחת המשפחות האחרונות בכרתים שבאמת חיים את המסורת שעוד רגע נעלמת. לא לצפות לאירוח מתחנף או מלוקק, מדובר באנשים שלא פגשו תיירים מעולם, עד שהכרנו, והדגשתי בפניהם שאני רוצה שהכל ישאר בדיוק כמו שהוא עכשיו.
משם נמשיך בדרך עפר, גבוה בהרים לחווה הסודית של מיכאליס, שכתחביב מטפח מאות עצי פרי מכל זן ומין שאפשר לחשוב עליו. נתהלך בגן העדן ונקטוף את מה שבעונה. נפגוש את מריה שתלמד אותנו להכין כיסוני בצק שממולאים בירוקים שהיא מלקטת, ונסיים מול הנוף הנפלא לארוחת צהריים עם אויר הרים מנשב סביב.
אם ישאר עוד כח, מוזמנים לקפה בקפיניון המקומי או אצלנו בבית.
לסיור מצטרף ניקוס, דובר האנגלית היחידי בכפר, כדי לתרגם. היוונית שלי אמנם לא רעה, אבל עד שאלמד כרתית, כנראה יקח עוד זמן
עלות ליום כולל כל המתואר (לא כולל נהג ורכב) 750 אירו לזוג, 880 אירו לארבעה, 960 אירו לשישה.