סיור קולינרי עם עתליה לכרתים
5 ימים מופלאים במזרח כרתים, יוון
הסיור כולל ה-כ-ל ויותר
ניתן להזמין את הסיור לקבוצות פרטיות של 10 משתתפים ומעלה, או להצטרף לקבוצה פתוחה להרשמה בתאריכים המתפרסמים באתר.
חמישה ימים בהם נחזור אחורה בזמן, נבקר בכפרים נידחים, נטעם מאכלים שמיוחדים אך ורק לכרתים, נהנה מסדנאות של אוכל כרתי, מיינות משובחים ביקבים מיוחדים ובעיקר נכיר את חברינו המקומיים.
-
חבל הארץ לסיטי, במזרח כרתים, שכפריו נודעו כאזור עם תוחלת החיים הארוכה ביותר באי, שמר על ייחודו, כפריותו ועושר טעמים שמיוחד רק לו.
-
היכרותי רבת השנים עם אנשי המקום, הכפרים הציוריים והחבויים והאוכל המשובח, הביאה אותי לבנות עבורכם סיור עשיר טעמים, מפגשים בלתי אמצעיים, סדנאות, ארוחות וכמובן יין וראקי שאין כמותם.
-
נבקר את יאורגיה הזקנה שכל חייה מגבנת גבינות ואופה לחם בתנור עתיק, את בנה מאנוליס שמזקק ראקי אשר שמו נודע למרחוק, נכיר את ניקוס היינן שמגדל ענבים ומכין מהם יין בבית משפחתו, נלמד ממריה איך מכינים את הספנקופיתה הטעימה שלה, נאכל אצל יורגוס בטברנה שבתוך מנזר עתיק ונתמלא בהשראה מאיך באמת צריך לחיות.
מה לא כולל הסיור?
-
את כל מה שלא כתוב ב"מה כולל הסיור"
-
תוספות של שתיה חריפה/ קלה מעבר למה שמסופק בתפריט (נראה אתכם עומדים בעוד אלכוהול)
-
תוספות מחוץ לתפריט במסעדות (התפריטים הכי עשירים שיש גם ככה)
-
ביטוחים (בריאות, מטען וכו')
-
הוצאות אישיות של קניות
-
הסעות לשדה התעופה בארץ וממנו
מה כולל הסיור?
-
5 ארוחות צהריים מלאות כוללות יין וראקי ללא הגבלה
-
אירוח בחווה בכפר עם טעימות מתוצרתם הרבה וראקי כמובן
-
3 ארוחות ערב מפנקות כולל יין וראקי ללא הגבלה
-
4 ארוחות בוקר במלון
-
לינה של 4 לילות במלון פשוט וצנוע 50 מ' מהים
-
סדנת בישול עשירה ומעמיקה
-
טעימות אצל כל היצרנים המקומיים שנבקר
-
כל הכניסות לכל האתרים
-
מיניבוס תיירים ממוזג ונוח לביצוע תכנית הסיור
-
טיסות ישירות הלוך וחזור+מיסי נמל+שליחת מזוודה עד 20 ק"ג
-
קבוצה אינטימית וקטנה!
-
הפתעות נוספות
תכנית הסיור *
יום 1: תל אביב- הרקליון
נמריא מישראל בשעות הבוקר ולאחר נחיתה בהרקליון, ניסע לטברנה של נטאשה, שממוקמת על המים במפרץ יפיפה. נשאיר את כל טרדותינו מאחור ונעבור למצב, "סיגה- סיגה" שמאפיין את כרתים. אחרי שנשבע מארוחה נהדרת עם בירה צוננת ניסע למלון שלנו, נתמקם בחדרים, ננוח, ומי שירצה יצא להתרשם מהסביבה. את ארוחת הערב נאכל על המרפסת היפייפיה של האריס חברינו, השף הנודע ביותר באיזור.
יום 2:
לאחר ארוחת הבוקר במלון, נעלה להרים, לכפר ששבה את ליבנו. נבקר את המקומיים דוברי היוונית (עם תרגום של ניקוס, דובר האנגלית היחיד בכפר), נטעם מתוצרתם, ונלמד מהם להכין מאפים כרתיים. נטייל בשבילי הכפר ונעצור לקפה בקפיניון המקומי. השכנים בכפר יבואו כדי לאסוף אותנו ברכביהם אל עבר ההרים הגבוהים, שם בתוך גן עצי פרי קסום, הקים מיכאליס את בית הנופש הצנוע שלו. בקתת עץ קטנה, מאות עצי פרי מכל זן שעולה על דעתכם, מזקקת ראקי ושקט ושלווה מסביב. מיכאליס יארח אותנו לארוחה כרתית וימזוג לנו מהיין שהוא מכין והראקי שהוא מזקק. ההשראה מקצב החיים הזה תדבוק בנו לעוד הרבה זמן קדימה.
לקראת ערב נחזור למלון שבעים ומרוצים.
יום 3:
לאחר ארוחת הבוקר במלון, נסע לבקר את ואסו ואמא שלה מריה שמפיחות חיים בכפר הפצפון והעתיק שהן חיות בו. נעביר את היום בכפר הקטן והנידח בו גרים כיום 25 תושבים בלבד (לא תאמינו איך הגעתי אל החור היפיפה הזה). נפתח בסיבוב בכפר הקטן, נכיר את השכנים (אולי נפגוש את סופיה בת ה 102), ונראה איך חזון של אנשים הוא מה שמחזיק את הכפר בחיים. נבקר בבתים שהפכו מהריסות ליחידות אירוח יפהפיות ונתמלא השראה מהעיצוב, היצירתיות, והדמיון שהצליח להפוך ערימת אבנים עתיקה למבנה שלא תרצו לצאת ממנו.
דרך המעיין העתיק בו הנשים כיבסו את הבגדים ועם הסיפורים של ואסו על ילדותה ללא חשמל, נצעד לבית ילדותה של ואסו בו אימה גרה עד היום. אם תרצו, נבקר בגינת הירק שלהן ונקטוף מצרכים לארוחה. השתיים יארחו אותנו אירוח כפרי אמיתי ושובה לב בבית הכי פשוט שיש. הן יבשלו לנו אוכל אך ורק ממה שגדל בגינת הירק שמריה מטפחת וישקו אותנו בראקי מצוין אורגני ויין שהן מייצרות בעצמן. אנחנו פשוט לא נאמין כמה טעים יכול להיות אוכל שמגדיר את המושג עונתי ומקומי על אמת. האוכל כה טעים בפשטותו, שזה מרגש.
נפעמים מההיכרות עם ואסו ועם מריה מעוררות ההשראה רבה ומלאים במחשבות על המרוץ בו אנו חיים, ניסע חזרה למלון לשנת צהריים מתוקה.
בערב, נצא יחדיו למסעדת שף הכי היי קלאס באיזור.
יום 4:
לאחר ארוחת הבוקר במלון, נכיר את אלנה ויאניס, האחים הנפלאים והגאונים שרודים את הדבש הכי טעים בעולם. נשמע מהם על עולם הדבורים הקסום, על איכויות הדבש והפרופוליס ונטעם דבש מעולה מזנים שונים. הזדמנות מעולה לשאול את כל מה שתמיד רציתם לדעת, ולהשתאות מעד כמה מרתקים חייהם כדבוראים.
נעלה בדרך נופית לכפר יפיפה שבו מתגוררים יוונים ותושבים משאר העולם. נעשה סיבוב קצר במוזיאון ובבית הספר העתיק שאותו תעביר אורניה, אחת מזקנות הכפר, שביוונית צחה מצליחה בצורה תיאטרלית ומצחיקה להעביר את כל מה שהיא רוצה לומר. רגע לפני שנפרד ממנה (בחיבוק ונשיקה, היא לא מוותרת), אורניה תלמד אותנו כמה מילים ביוונית וגם תשיר לנו שיר מרגש.
את ארוחת הצהריים נאכל בקפיניון של פאניס, סביב עץ הפלפלון ומול הנוף של ההרים והים.
לאחר הארוחה, נהנה מזמן חופשי בו נוכל לקפוץ לים שנמצא ממש על המלון, לעשות שנ"צ או לטייל לאורך הטיילת הקסומה שבכפר. בערב, כיאה לערב האחרון שלנו ביחד, נצא לארוחת ערב מפנקת מאין כמותה, במסעדה יפיפיה על החוף שבכפר הסמוך.
יום 5:
לאחר ארוחת הבוקר במלון, עם המזוודות הארוזות, ניסע לפגוש את חברתי, הנפש התאומה שלי בכרתים שתארח אותנו בכפר הולדתה, שהוא הכפר העתיק ביותר באי. לאחר סיבוב בכפר היא תלמד אותנו את רזי המטבח הכרתי, בסדנא כיפית שתעביר לנו. לאחר מכן נשב לארוחת צהריים טעימה במיוחד במקום המקסים שלה מול נוף של ים פתוח ואיים קטנים שנטועים בו. מבטיחה לכם שתשחזרו את שתלמדו כאן בארוחות שתבשלו בישראל. לקראת ערב נגיע לעיר היפה אגיוס ניקולאוס לזמן חופשי ולקניות. משם נסע לשדה התעופה בהרקליון, נטוס לארץ, ונתחיל לפנטז על הפעם הבאה. הרקליון- תל אביב
*התכנית הינה כללית ועשויה להשתנות | ייתכנו שינויים בשעות הטיסות
:עלות הסיור
אדם בחדר זוגי - 1,900 אירו
אדם יחיד בחדר -2,100 אירו
המחיר עשוי להשתנות בהתאם למחירי הטיסות*