מסע נשי של רגשות ותחושות
חגיגות העשור
10.9.2020 | 18:45 | עין כרם
ערב שכולו על טהרת היצירה הנשית, הכח הנשי, הקול הנשי, והחיבורים שרק נשים יודעות לייצר.
נצא למסע משותף של קרבה וטעמים שבו ניתן דרור לרגשותינו ולתחושותינו.
נתכנס בחלל אחד, מכיל ומחבק (מרחוק 😊), שבו אחת אחרי השניה יוגשו מנות שכל אחת מהן נוצרה בהשראת תחושה או רגש שקיימים בנו. חומרי גלם נשיים ואיכותיים יתנו את טעמם למנות ויין לבן משובח של יקב "אחת" ימזג על ידי ניצן סברסקי, הייננית ובעלת היקב שגם תספר לנו את הסיפור מעורר ההשראה שלה.
איילת - תמיד אהבתי לבשל. לפני שלש שנים הקמתי את המסעדה הלוחשת לסירים בקיבוץ עינת, ביחד עם אחותי התאומה הילה ישעיהו וחברתי הטובה דיאנה לוי דינר.
הלוחשת הוא בית מפגש לאוכל, לתבשילים שלנו אין מתכונים כתובים זהו בישול מזיכרונות אוכל מתוך הלב והנשמה. אני מאמינה באוכל ביתי עם ערכים ולא רק תזונתיים, בתוך האוכל שאנחנו מכינות יש תבלינים כמו אהבה, עצב, כעס, שמחה ואושר.
עתליה - נולדתי וגדלתי בכפר עין כרם, בו פיתחתי את המותג 'עתליה' המאגד תחת קורתו אירועי קולינריה, סיורי אוכל-תרבות, סדנאות וארוחות המתקיימות בארץ ובעולם.
אחת ממחברות הספר 'עין כרם לטייל ולבשל' שזכה במקום הראשון בעולם בתחרות ספרי הבישול - Gourmand World Cookbook Awards
כיום מארחת בביתי שבעין כרם. בבית זה יתקיים האירוע.
אז כמו שאנחנו יודעות, הכל אפשרי! ובחרנו ליצור עבורנו ערב שלא ישכח לעולם.
כל מנה בתפריט נוצרה בעקבות רגש או תחושה שעלתה בנו, ורק אתן תדעו את התחושות שהמנות מעוררות בכן.
הארוע יפתח עם שירתה של עדי קאופמן וקולה השמיימי שיקח אותנו למחוזות טובים ונינוחים (טוב נו, וגם הקוקטייל המשובח והמתאבנים הטעימים יסייעו בכך). לאחר קבלת הפנים, נתכנס בחלל הסעודה ונצא אל המסע.
המשתה
מתעוררות על הגג מול השקיעה
ג'ין, תה היביסקוס, עלה פלפל סצ'ואן
דף פילו, גבינת עיזים נשית, בזיליקום סגול
דג ים כבוש, פניני פינגר ליים, קונפי שום שחור וקרם פרש
גבינת קשיו מותסס, תאנים מהעץ, תימין לימוני
סוד שחור
בייגלה ירושלמי עם שומשום שחור, קרם חציל שרוף וטחינה מקצח
שתינו מאותו הכפר
בר ים נא, סברס מהכפר, פיניונס קלוי, עלי חמציצים וסומק מהיער
רגע לפני
קציפה מדלעת מקומית ולימון שקטפתי וכבשתי, גרידת ליים, וקראמבל גרעיני דלעת
לשונות של אש
פלפל שושקה ממולא בקבב דג, על איולי פלפלצ'ומה וצ'אטני פלפלים
אויר הרים צלול כיין
סטייק דקה, סלט חם של ריג'לה ורימונים, דבשת ענבים
רחוב האגס אחד
סופריטו אסאדו, חצילים, תפו"א ותרד על לחם אקליפטוס ששותה את הכל
רוח במפרשים
טארט פיסטוקים ופטל מהרי ירושלים ברוטב ארל גריי
כמו מים לשוקולד
ביסקוויט שוקולד, קרם דבש ומרווה, טראפלס נענע
עסיס על חולצה לבנה
קומפוט פירות קיץ, גלידה תורכית
הארוחה מוגבלת למספר המשתתפות המותר בחלל אחד לפי ההנחיות.
ישיבה משותפת סביב שולחן בחלל עם מלא חלונות ואויר הרים (תביאו משהו חם, זו ירושלים)
סוגרות לכן פינה לחג.
תהיה אפשרות לרכוש יינות של יקב 'אחת', תליוני כלי מטבח מקסימים של 'הלוחשת לסירים', וכמובן, את הספר של עתליה שזכה מקום ראשון בעולם 'עין כרם- לטייל ולבשל' עם הקדשה אישית.