top of page

סיור קולינרי בדרום מזרח כרתים,יוון

עם שחר יוצאות להן זקנות הכפר אל ההרים. הן מלקטות "חורטה" (כך קוראים בכרתים לעשבי הבר הירוקים), שמאוחר יותר יבשלו בישול עדין ויכניסו לתוך בצק עדין כל כך של ה"טירופיתה". הגברים שוקטים על הכנת הראקי, היין ושמן הזית עז הטעם. הדייג עולה על סירתו לסיבוב הקבוע שלו בים התיכון, מה יעלה בחכתו הפעם? היינן ששומר על מסורת סבו והכניס לבית העתיק, דרך הגג, מיכלים להתססת יין משובח. ביקורים חוזרים ונשנים לאיזור השקט והאותנטי של האי כרתים, גרמו לי לרצות לחשוף את כל הפלא הזה שאני מגלה שם בכל פעם בחדש. הסיור הוא שזירה של ישן וחדש, אוכל מסורתי ומודרני, ים ויבשה, אנשים וטעמים שחשבנו שכבר אין. מסע בן 5 ימים מלאים אל הכפרים בהם איכות החיים נחשבת לטובה ביותר בעולם, אל חופים יפיפיים ועוצרי נשימה, אל אנשים מיוחדים שילמדו אותנו כל מה שהם יודעים על בישול, ועל האוכל היווני שפשוט אין כמוהו. במהלך הסיור נקיים סדנאות בישול עם בשלנים מקומיים, ארוחות עם המנות הטובות ביותר, נשוט בסירה, נלגום יין משובח מענבים מקומיים ונהנה מכל מה שיש ליוון האמיתית להציע.
לחצו כאן לכל הפרטים

bottom of page