משתה שיכורים חורפי
18.2.2022 | 13:00 | עין כרם
ארוחת שישי מפנקת של מנות שמזכירות לי את ילדותי. חמישה סוגים של יינות טבעיים שנבחרו בקפידה והותאמו לכל אחד משלבי הארוחה.
היין יימזג בכל פעם שהכוס תתרוקן וביחד עם להבות הקמין יחמם את ליבנו.
נטלי ואני בדואט של הגשמת חלומות קולינריים עם אוכל משובח ויינות מרגשים, נוף של עין כרם ומלא עצי שקד פורחים סביב.
עתליה עין מור - שפית, בעלת המותג עתליה משנת 2010. מבשלת את האינטרפטציה שלה לאוכל ישראלי בארץ ובחו"ל. בין כותבות הספר "עין כרם לטייל ולבשל" שזכה בפרס הגדול ביותר בעולם לספרי בישול. מארחת לארוחות שף, סדנאות בישול ואפיה, מרצה בתחום היזמות הקולינרית ומובילה סיורים קולינריים בירושלים ובכרתים.
נטלי שפריר - בוגרת תואר במדעי הגסטרונומיה, כותבת
ויוצרת בתחום האוכל עם מאמרים שהתפרסמו בארץ ובחו"ל.
ב 2019 היא הקימה את עסיס, והביאה את מהפכת היינות הטבעיים לישראל.
:מתחממים ליד הקמין
גבינת עין כרם של 'עפאים', קליפת אבטיח מסוכרת
עלי פילו ממולאים בחוביזה וחרדלים מלוקטים
:פותחים שולחן
חלות של שבת עם סומאק ואזוב
בייגלה ירושלמי ממולא עירית, בצל מקורמל, ירקות קלויים, בזיליקום וגבינה עיראקית משובחת
חצילונים כבושים עם אגוזים ונענע, לאבנה ביתי ודואה
קולורבי צלוי, טחינה אדומה מהעיר העתיקה ודבשה מענבי דבוקי
:התחלנו
קדאיף משער שכם, גבינה מרועת הצאן של הכפר תרד תורכי ושום קונפי עם ביצת שליו
דג נא, פריקה מחיטה מקומית, יוגורט כבשים תוצרת בית, קישק, צנוניות וכוסברה בשמן קורטינה
קבב דגים עם פיניונס ונענע, איולי עמבה, פלפלצ'ומה של סבתא
חורף בכפר:
תבשיל טלה בשומר בר ולימונים על תבשיל חיטה
קדרת לחי עגל וארטישוק ירושלמי על קרם חומוסים ושמן זית פיקואל
:שבת מתוקה
עוגת סולת ומי זהר, גלידת קוקוס, אנגלז תבלינים
בריוש פרלין, פטיסייר ארל גריי, טוויל דבש וקינמון, טראפלס וויסקי
שוט שוקולד אספרסו
אם תתאהבו ביינות כמונו, תוכלו לרכוש באירוע בקבוקים ולהנות מהם בבית**