יוון שלנו מגיעה אליכם
4.3.2022 | 12:30 | עין כרם
חצי שנה של חיים בכרתים גרמה לי להרגיש חצי יווניה. הארוחות הארוכות, האלכוהול שנמזג כמו מים ושלוות הנפש של הביחד הם משהו שמאד קל לי להתחבר אליו.
הזמנתי את אייל פינקלשטיין היקר, שכבוד גדול לי לבשל איתו שיכין לנו את מיטב מאכלי יוון, ביקשתי מסולו לבוא ולפרוט לנו מוסיקה יוונית שתשמח את הלב, ואני אבשל את כל מה שלמדתי בהרי כרתים. כל זה ישתלב מצוין עם האוזו, הראקי והיין שימזגו בשפע וילוו את הארוחה.
משתה יווני אמיתי, עם אוכל משובח, מוסיקה חיה ואוירה של חופש.
עתליה עין מור - שפית, בעלת המותג עתליה משנת 2010. מבשלת את האינטרפטציה שלה לאוכל ישראלי בארץ ובחו"ל. בין כותבות הספר "עין כרם לטייל ולבשל" שזכה בפרס הגדול ביותר בעולם לספרי בישול. מארחת לארוחות שף, סדנאות בישול ואפיה, מרצה בתחום היזמות הקולינרית ומובילה סיורים קולינריים בירושלים ובכרתים.
אייל פינקלשטיין - שף יועץ קולינרי בן 44 בוגר בית ספר לבישול וקולינריה בארצות הברית.
מורה לבישול בבתי הספר הטובים בארץ.
מעביר סדנאות בישול במרכזים רבים בישראל.
מוציא טיולים קולינריים ליוון ואיטליה, בעל קייטרינג בוטיק ומבשל ארוחות שף בבתים.
:יאסו, וולקאם עם מוסיקה יוונית חיה
קוקטייל אוזו, אשכוליות מהעץ, לואיזה וחמציץ
דקוס כרתי- לחם שאור קלוי, עגבניה מרוסקת, פטה ואורגנו
חורטופיתקיה- כיסונים ממולאים ירוקים מלוקטים, מטוגנים בשמן זית
:פותחים שולחן
פיתות יווניות במחבת
סקורדליה אלוהית
צזיקי מיוגורט יווני
פאבה עם בצלים צלויים ושמן זית
דגיגונים כבושים בחומץ ביתי
דולמדקיאס מעלי גפן
חצילים קלויים בקורונייקי
טארמהסלטה
קרם סלק ופיסטוקים
אווירה של אי:
פסארוקפטדס, קציצות דגים של האיים
מאכלי ההרים:
סטיפאדו בקר ביתי
תבשיל טלה בחסה ואבגולמונו
סלט יווני קלאסי
פולי- גליקו:
שוט ראקומלו, ראקי של פנטליס עם דבש מיאניס
פורטוקלופיתה, עוגת תפוזים חורפית עם קצפת
גלידת קאימאק, פירורי קדאיף, פטי מזי
לוקומאדס עם שומשום קלוי וקינמון